Het werken aan de meestal rond en platbodem jachten is heel gevarieerd.

    • Teakdek nieuw of repareren
    • Reparaties aan rondhouten, zwaarden of roeren
    • Moderniseren van de kombuis
    • Het maken van houten spanten
    • Soms ook het krombranden van een huidgang

De nadruk ligt op structuur van je werk, vormgeving, het werken met massief hout en het verbeteren van je handvaardigheid en het kweken van inzicht. Zie ons YouTube filmpje.

 

Jachtbouw/Jachtonderhoud

Een heel breed vakgebied waarin je altijd een uitdaging vindt om jezelf verder te ontwikkelen.

 

Wij zijn op de eerste plaats gekomen voor de OOM award 2019!!!

Winnaar OOM Award 2019 v2 small

Jachtwerf Stofberg & Zn. BV uit Enkhuizen is 5 juni 2019 samen met ARU machine- en apparatenbouw BV uit Assendelft gedeelde winnaar van de OOM-Award Noord-Holland 2019. De OOM-Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio.

“We zijn ontzettend blij met deze erkenning , zegt mede-eigenaar en praktijkopleider Pim Stofberg. “Het onderstreept hoe belangrijk opleiden en leren voor ons is. Onze werf is al sinds 1793 in handen van dezelfde familie. Dat was nooit gelukt zonder al die kennis van boten over te dragen en te delen. En dat is vandaag de dag niet anders. Ons vak is specialistisch en kennisintensief. Wij vinden het vanzelfsprekend om jonge mensen aan het begin van hun loopbaan de kans te geven om kennis en vaardigheid op te doen.

Criteria nominatie

De nominaties voor de OOM-Award komen mede tot stand op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven en komt vervolgens met een eindoordeel, dat wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

Over de OOM-Award

De OOM-Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn een kleine 14.000 bedrijven en circa 145.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig uit Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.