Casco

Als een van de weinigen in Nederland is Jachtwerf Stofberg& Zn. de aangewezen werf om klinkwerk aan uw casco te laten uitvoeren bij restauratiewerk en nieuwbouw.
Naast een verhoogde authentieke uitstraling garandeert, zeker boven de waterlijn, het klinken een zeer glad oppervlak doordat er geen plaatselijke warmte is toegevoerd zoals bij lassen het geval is. Dit heeft uiteraard een gunstig gevolg voor de plamuur- en schilderkosten.
Een goed en optimaal geconserveerd casco zal de onderhoudskosten gunstig beïnvloeden.
Tevens bestaat de mogelijkheid tot het leveren van casco’s op basis van snijpakket.
Ook is het samenwerken met externe scheepsontwerpers bespreekbaar.

Technische Installaties

Naast advies bij de keuze van motor, keerkoppeling, schroefasafdichting, elektrische installatie, hydraulica, trillingsisolatie is ook de juiste plaatsing hiervan essentieel. Het in een beperkte ruimte inbouwen en toch voor onderhoud en reparatie toegankelijk houden van de ingebouwde componenten betaald zich op lange termijn terug.

Timmerwerk Interieur

De optimale indeling van uw scheepsinterieur is maatwerk. Of het nu modern of authentiek of rustiek moet zijn, in overleg is bijna alles mogelijk.

't Gauwe Haentje in mahonie hout uitgevoerd

Marie Charlotte 3

Timmerwerk Exterieur

Producten die wij vervaardigen zijn onder andere:
* Roeren
* Zwaarden
* Rondhouten
* Blokroosters
* Teak dekken
* Snijwerk

Beslag

Beslag voor op rondhouten, zwaarden, roer , dek, etc. vervaardigen wij uit staal, RVS, messing of roodkoper. In samenwerking met de bronsgieterij in Enkhuizen leveren wij lichtranden, bolders, zwemtreden (met gestroomlijnd profiel voor onderwater t.b.v. de wedstrijdzeiler), dopsterren voor zwaarden. Traditionele vormgeving is hierbij de leidraad.

Nieuwbouw

Onze werf heeft sinds 1785 nieuwe schepen gebouwd en de laatste 50 jaar ligt het accent voornamelijk op nieuwbouw lemsteraken van eigen ontwerp of ontwerp van derden.

Daarnaast refit van meestal oude lemsteraken waarbij zoveel mogelijk met behoud van vormgeving en karakter word rekening gehouden. Hierbij passen wij ook modernisering toe zoals:

– Langere masten
– Geprofilleerde zwaarden en roeren
– Strak plamuren onderwater schip
– Rolfok of rolkluiver

 

Restauratie Vissersman schouw RD 79

Lemsteraak Salamander

Rozemarijn na groot onderhoud te water